Ina de Munnik

twitter KRLfacebook KRL  
  Terug naar kunstenaars ›››

Website
www.studio-creativo.nl

Schilderijen

Al mijn schilderijen en tekeningen zijn gemaakt naar aanleiding van foto’s al dan niet zelf gemaakt. Mijn inspiraties vind ik vooral in de natuur en in mijn leefomgeving. Een opleiding aan de kunst academie heb ik helaas niet, creativiteit borrelt ervan zelf wel uit daar heb je geen opleiding voor nodig. Het verwoorden of tot uitdrukking brengen in tekeningen of schilderijen komt uit het hart daar kan geen opleiding tegenop. De technieken die ik gebruik en waar ik mijn eigen manier van werken in heb verwerkt heb ik geleerd door bij verschillende binnen en buitenlandse kunstenaars cursussen en workshops te volgen.

Als kind was ik altijd al creatief bezig; Verhaaltjes en gedichten schrijven. Tekenen en schilderen. Stof versieren met kralen, kantjes, knopen en van alles wat ik tegen kwam. Mijn doel was om op de kunstacademie te komen. Maar er waren een aantal plekken te vergeven en vol was vol. Op mijn werk was ik toegelaten maar omdat ik niet in de juiste vakken examen had gedaan en er meer aanmeldingen dan plekken waren werd ik niet toegelaten. Dat heeft mij zo’n mentale klap gegeven dat ik de kont in de krib heb gegooid en op eigen kracht mijn eigen stijl heb ontwikkeld. Als het dan niet via de reguliere weg kan dan zoek ik het zelf wel uit. Mijn creativiteit borrelt er vanzelf wel uit, die kan ik niet tegenhouden. Ik ben bij allerlei kunstenaars workshops en cursussen gaan volgen om toch de technieken en de grondbeginselen te leren zodat ik deze op mijn eigen manier kan toepassen. Zo ben ik heel veelzijdig geworden in de uitvoeringen van mijn werken.

In de loop der jaren heb ik in de moeilijke periodes van mijn leven geleerd dat als ik dan een stuk papier pak en ga schilderen ik begin met de hele donkere sombere kleuren en als ik me na enige tijd beter ga voelen, dat ik dan de fellere en lichtere kleuren ga gebruiken. Nadat ik dit een paar keer heb geconstateerd, paste ik het ook toe met kleurpotloden bij de kinderen wanneer die een nare dag of ervaring had. En ja wel hoor ook bij hen werkt het. Dit gaf me een zetje om het ook met anderen te proberen die een moeilijke of sombere tijd doormaakten. Ik ben toen begonnen met meditaties voor dat de workshop begon met een mandala te kleuren en of te tekenen, wat er in je hoofd zat kwam er dan vanzelf uit en bracht je rust en ontspanning.
Na een aantal jaar heb ik dat ook gedaan met alleen tekenen tegenwoordig noemt men dat Zentangle.

In 1991 ben ik gevraagd om in een buurthuis Pergamano schilderlessen te gaan geven, dat was het duwtje in de rug om op grotere schaal anderen met mijn hobby’s kennis te laten maken. Na een aantal jaren van les geven in verschillende buurthuizen en clubhuizen hier in de polder ben ik op verzoek ook thuis les gaan geven. Dit liep op een gegeven moment zo goed dat ik de cursisten niet meer thuis kwijt kon, dat was het moment om een ander huis met atelier te gaan zoeken.

In 2005 was het zover Studio Creativo werd geopend en de lessen werden bijna dagelijks gegeven. Daarna was het atelier uitgebreid met een stukje verkoop van de materialen die in de lessen en workshops werden gebruikt. Sinds 2006 werd ik regelmatig gevraagd door de Na schoolse opvang van de SKL en gaf daar workshops in allerlei technieken aan de kinderen. Ik vond het fantastisch dat ik anderen van jong tot oud de eigen creativiteit mocht helpen ontplooien. 
Op verschillende zondagen was mijn atelier geopend, dan kon de bezoeker ook een workshop schilderen of mozaïeken volgen er werd dan alleen een vergoeding gevraagd voor de gebruikte materialen. Studio Creativo is niet meer mijn atelier.

Ik ontspan door creatieve kunstige creaties te maken, schilderen, tekenen, kleuren, quilten, sieraden maken, haak en brei kunstwerkjes. De door mij gemaakte producten neem ik altijd mee naar de Kunstroute Lelystad laatste zondag van de maand in de cluster van de Hanzeborgh,

Vriendelijke groet, Ina de Munnik


.