Marjan van der Pijl

twitter KRLfacebook KRL  
  Terug naar kunstenaars ›››

Email-adres
nwenmmvdpijl@gmail.com

Schilderijen . collages
Ik ben vanaf mijn 9e jaar zeer creatief. Van oude of waardeloze materialen weet ik altijd wel iets leuks te maken. De één gooit iets weg en ik maak er weer iets leuks van. Oude en nieuwe materialen samenvoegen tot een geheel nieuw product, van poppen tot leercollages.

Begin jaren ‘90 ben ik aangesloten bij de Lelystadse Amateurs Kunstenaars (LAK). Hier ben ik gaan tekenen en schilderen. Tot op de dag van vandaag volg ik nog steeds schilder cursussen om mij zoveel mogelijk te ontwikkelen.

Veel werken van mij berusten op interpretaties van wat ik tegenkom op vakanties in Europa. Dit kan een oude deur, een oude pot, een vergroeide boom, rotsen, ruïne enz. Ook de natuur met de diversiteit aan kleuren werkt inspirerend. Andere culturen omzetten met je eigen fantasie in een schilderij is een uitdaging. De titel van schilderijen heeft vaak betrekking op een land waar ik mijn inspiratie op heb gedaan zoals; Portugal, Kreta, Corsica, Korfoe, Malta, Turkije.

Mijn schilderijen zijn figuratief en abstract. Ik werk het meest met Acryl verf en leer. Leer wordt gebruikt voor assemblages in 3D vormen.

Met mijn schilderijen heb ik regelmatig exposities in; verzorgingshuizen, instellingen en in de bibliotheek. Plaatsen zijn, Lelystad, Dronten, Amersfoort, Diemen, Zwolle, Duivendrecht, Haarlem.

Naast het schilderen ben ik ook al jaren bezig met decoreren van diverse materialen. De vele gebruikte kleuren geven aan het materiaal een vrolijk uiterlijk. Met deze materialen sta ik al jaren op creatieve beurzen in het hele land. De mogelijkheden en creativiteit zijn onuitputtelijk.

Tevens maak ik ook werk in opdracht.